Jag köpte tulpaner till vardagsrummet till helgen. Mysigt!
tisdag 31 januari 2012
måndag 30 januari 2012
MIDDAG MED FAMILJEN
Efter bion i lördags blev det soppa hos oss. Jag hade kokat en laxsoppa, som blev väldigt god. Till efterrätt blev det kaffe och godis.
söndag 29 januari 2012
TINKER TAILOR SOLDIER SPY
Igår var vi på bio och såg spionfilmen Tinker tailor soldier spy. Den var väldigt bra! Miljön och tidsandan är fantastiskt skildrad och skådespeleriet lysande. Gary Oldman, som spelar huvudrollen är suverän med små, men effektfulla gester.
Min familj var med på bion. Hanna och Sara såg samma film som oss, medan mamma och pappa såg på Simon och ekarna. Efter filmen åkte vi hem till oss och åt middag.
lördag 28 januari 2012
fredag 27 januari 2012
EN TILL KOKBOK: MEZE
torsdag 26 januari 2012
FLER BILDER FRÅN KOKBOKEN
Kokboken Längtans mat innehåller även massor med fina bilder från hela Sverige.
onsdag 25 januari 2012
EN FIN KOKBOK
Här är några bilder från en kokbok jag köpte för ett tag sedan. Den innehåller väldigt fina bilder och mat från de olika landskapen i Sverige. Det finns även recept på bakverk i boken.
tisdag 24 januari 2012
STEK
Förra helgen lagade jag stek av fransyska. Det blev jättegott! Jag tycker stek är riktig söndagsmat. Jag tillagade potatis, morötter och rödbetor i ugnen och serverade till. Tyvärr hade jag steken i ugnen lite för länge, men smaken var det inget fel på.
måndag 23 januari 2012
PANNACOTTA
I helgen hade vi besök av några släktingar. Vi bjöd på pannacotta till efterrätt.
Pannacotta med vit choklad
6 portioner
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
3 st gelatinblad
Garnering:
blåbär eller hallon
Gör så här:
1. Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Koka upp grädden och vaniljsocker.
3. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
5. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
6. Garnera med blåbär eller hallon vid servering.
onsdag 18 januari 2012
KYCKLING I RÖDCURRYSÅS
Jag lagade en kycklingwok förra helgen. Den blev väldigt god. Här kommer receptet:
Kyckling i rödcurrysås
5 portioner
3 st kycklingfiléer
3 morötter
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
50 g rödcurrypasta
400 g kokosmjölk
400 g bambuskott
1 röd paprika
Soja
Thaibasilika
Gör så här:
1. Stek currypastan i olja och häll på kokosmjölk.
2. Stek kyckling, morötter, purjolök, vitlök, paprika och bambuskott i en annan gryta.
3. Häll sedan på kokosmjölkblandningen och låt puttra.
4. Smaka av med soja och thaibasilika.
Servera med jasminris.
tisdag 17 januari 2012
FYLLDA AUBERGINER
I lördags kväll blev det fyllda auberginer till middag.
Fyllda auberginer
1 aubergin
2 tomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
Basilika
Riven ost
Gör så här:
1. Halvera auberginen och gröp ur innehållet.
2. Skär auberginköttet och tomaterna i tärningar.
3. Skär rödlöken i små bitar och pressa vitlöken.
4. Hacka basilikan och blanda alla ingredienser i en skål.
5. Fyll auberginerna med blandningen och gratinera i ugnen i 200 g cirka 20 minuter.
Jag gjorde även en sås av créme fraiche, salt, peppar, olivolja och paprikapulver.
måndag 16 januari 2012
söndag 15 januari 2012
torsdag 12 januari 2012
onsdag 11 januari 2012
HUVUDRÄTT MED FLÄSKYTTERFILÉ
Till huvudrättt på kalaset blev det fläskytterfilé tillagad i ugnen med grädde, créme fraiche, soja och sambal oelek med potatiskaka. Det var jättegott!
tisdag 10 januari 2012
FÖRRÄTT MED LAX
Till släktbjudningen gjorde vi en förrätt med kallrökt lax på toast. Vi hade även pepparrotscreme till.
måndag 9 januari 2012
MOR OCH FAR
Vi tog lite bilder innan gästerna kom. När sedan kalaset drog igång så glömde jag helt bort att ta kort. Men jag har iallafall bilder på maten som kommer i ett senare inlägg.
söndag 8 januari 2012
DUKNING INFÖR SLÄKTKALAS
Igår hade mamma och pappa en bjudning för pappas syskon med respektive. Vi dukade och lagade mat hela dagen. Det var mest mamma som stod för matlagningen. Vi andra hjälptes åt med lite av varje.
lördag 7 januari 2012
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)