lördag 30 juni 2012

ROAD TRIP DAG 1: SAN FRANCISCO-PACIFIC GROVE








Nu har vi startat vår road trip. Dag ett av bilresan startades i San Francisco. Vi åkte sedan söderut längs Highway 1 till Pacific Grove. Vägen längs Stilla havet var magiskt vacker. Vi visste inte då hur vackert det skulle bli längre söderut.

Posted via DraftCraft app

CHEESECAKE FACTORY














När man är i USA känns det självklart att äta på Cheesecake Factory. Maten var väldigt god. Jag blev så mätt av pastan med räkor, så jag orkade ingen cheesecake. Dock blev det en smoothie med mango och hallon. Johannes åt en peanutbutter cookiedough cheesecake. Han fick ta med sig halva kakan i en låda. :)

Posted via DraftCraft app

GOLDEN GATE BRIDGE








Sista dagen åkte vi ut till Golden Gatebron. Det var riktigt fint väder så bron syntes klart och tydligt. Jättehäftigt!

Posted via DraftCraft app

onsdag 27 juni 2012

GREKISK SALLAD



En god grekisk sallad som jag åt på en food court i SF.

Posted via DraftCraft app

HAIGHT ASHBURY








Vi besökte även de gamla hippiekvarteren i Haight Ashbury. Intressant! Skivaffären Amoeba Music sägs vara världens bästa i sitt slag.

Posted via DraftCraft app

UNION SQUARE



Vi bodde nära Union Square i San Francisco. Sista dagen blev det soligt och fint väder.

tisdag 26 juni 2012

SCALA'S










Middag på en väldigt mysig och trevlig restaurant i San Francisco. Maten var jättegod! Johannes åt pasta och jag åt Caesarsallad. Servitörerna var så vänliga och service minded.

WHOLE FOODS

















Frukost på Whole Foods i San Francisco. Whole Foods är en mataffärskedja som har mycket ekologiska varor. Frukten och grönsakerna är fantastiska. Vi köpte varsin sandwich och konstaterade efteråt att det hade räckt bra att dela på en. När man beställde fyllde man i ett papper med de ingredienser man ville ha. Vi satt i cafét och åt det vi hade köpt i butiken. En bra start på dagen, vi behövde inte äta någon lunch den dagen. :)

måndag 25 juni 2012

LOMBARD STREET
















Lombard Street, världens krokigast gata. Det var jobbigt att gå uppför, eftersom den var så brant.

söndag 24 juni 2012

CHINA TOWN




Första dagen gick vi även omkring i China Town. Där fanns mycket roligt att titta på.

lördag 23 juni 2012

FISHERMAN'S WHARF














Första dagen gick vi till Fisherman's Wharf. Det var kul att se allt där. Många olika stånd där det såldes diverse skaldjur och fisk. Väldigt mycket souvenirer och krimskrams också. Vi såg Alcatraz, tyvärr kommer vi inte kunna åka ut dit, men kul att ha sett det iallafall. Vi såg även sjölejonen som låg och solade sig.

HOTELLET I SAN FRANCISCO










Här är några bilder på vårt mysiga hotellrum. Vi bor på ett väldigt trevligt hotell och det är väldigt rent och fräscht. Vi kom hit i torsdags och vi kommer sova här en natt till innan vi åker vidare. Vi har en ny kamera och vi har äntligen kommit på hur man kan blogga från ipaden, men det tar lite tid att lära sig allt.

RESAN TILL USA










Nu är vi i USA på semester! Här är några bilder från den mycket långa resan. Vi flög från Kastrup till Heathrow och därifrån till O'Hare, Cicago. I Chicago sov vi en natt och sedan flög vi till San Francisco, och där är vi nu. San Francisco är verkligen trevligt på alla sätt och vis. Vi har varit här i två dagar och idag blir det en tur till Golden Gatebron.