fredag 21 september 2012

FÄRSK PASTA MED TOMATSÅS








Färsk pasta är smidigt att laga! Det blir ju dessutom mycket godare än vanlig pasta. Jag kokade ihop en enkel pastasås av tomater och serverade till pastan. Här är receptet:

Pastasås av tomater
(4 portioner)

2msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 färska tomater
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 sardeller
basilika
paprikakrydda
1/2 chilifrukt
3 msk matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande honung

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och stek dem i olivolja i en gryta.
2. Hacka tomaterna och lägg dem i grytan tillsammans med finhackade sardeller.
3. Ringla över honungen, paprikakrydda och basilika. Salta och peppra.
4. Häll i matlagningsvinet. Låt puttra en stund.
5. Häll i de krossade tomaterna. Låt puttra en stund till.
6. Häll till sist i grädden. 

Servera tillsammans med nykokt färsk pasta och en sallad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar