torsdag 25 april 2013

EN SUPERGOD KYCKLINGRÄTT








När vi var på Visingsö hos Emilia och Edvin bjöd de på en jättegod kycklingrätt. Jag fick receptet av Emilia och lagade maträtten hemma i helgen.

Kalaskyckling
( 4 portioner)

600 g kycklingfilé
25 g smält smör
2 msk kinesisk soya

Sås
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
1 msk soya
1/2 msk dragon
2 tsk kycklingfond
1 burk creme fraiche
stekskyn från kycklingen

Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, pensla rikligt med smör och soya.
2. Grädda i 200 grader, 25 minuter.
3. Koka ihop grädde med senap, soya, dragon och fond, vispa i creme fraiche.
4. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar och lägg ner i såsen tillsammans med skyn.
5. Låt puttra ihop några minuter, smaka av. Strö över persilja.

Servera med ris eller potatis och en sallad.

2 kommentarer:

  1. Oj så mycket gott du delar med dig av! Vi äter ju bara "det gamla vanliga" hela tiden :-) men nu blev jag riktigt inspirerad till att få till något nytt!

    SvaraRadera