torsdag 2 juni 2011

RECEPT PÅ CHEESECAKE






Här kommer receptet på cheesecaken jag bakade i helgen. Receptet kommer från Leilaboken One more slice.

Bärcheesecake

Botten:
400 g digestivekex
200 g smör

Fyllning:
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
2 dl färska blandade bär (eller frysta)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en påse och krossa med en kavel.
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt den svalna.
6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt.
7. Rör ner strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
9. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten.
10. Varva smet och bär över kexbotten, avsluta med lite bär på toppen.
11. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllen, så den inte blir för mörk.
12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Jag tycker kakan blev god, men väldigt mastig. Den blev verkligen hög och fin som det stod i boken. Det var roligt att baka den här kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar