lördag 17 november 2012

LAX OCH RISOTTO





Lax och risotto
(4 portioner)

Avorioris
4 laxfiléer
Asiatisk kryddmix
olja
1 lime
sockerärter
ruccola
2 tomater
1 äggula
sesamfrön
thaibasilika
salt och peppar
balsamico

Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Lägg laxfiléerna i en smord form.
3. Blanda olja, saften från en lime, thaibasilika och asiatisk kryddmix, salt och peppar. Pensla blandningen på laxfiléerna. Strö över sesamfrön.
4. Sätt in i ugnen cirka 15-20 minuter på 200 grader.
5. Gör en sallad av ruccola, sockerärter och tomater.
6. Gör en majonnäs av äggula, olja och lite limesaft, salta och peppra.
7. Servera laxen tillsammans med riset, salladen, majonnäsen och lite balsamico.

Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar