lördag 8 december 2012

GRÖN ÄRTSOPPA MED PEPPARROTSRÖRA







Grön ärtsoppa
(4 portioner)

500 g frysta ärter
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl grädde
1 charlottenlök
salt och peppar
1 bit pepparrot
2 dl créme fraiche

Gör så här:
1. Fyll en kastrull med vatten och koka ärterna.
2. Reducera vinet i en annan kastrull tillsammans med grädden tills hälften återstår.
3. Hacka löken.
4. Mixa ärterna till en slät puré, tillsätt vatten om de inte mixas ordentligt.
5. Häll över ärterna i grädd- och vinreduktionen, tillsätt löken och koka upp allt.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Om du vill ha soppan extra skummig, så tillsätt lite lättmjölk och skumma upp med en stavmixer.
8. Riv pepparroten och blanda sedan med créme fraiche, salt och peppra.

Servera soppan med pepparrotsröran. 



1 kommentar: