fredag 7 december 2012

RÖDBETSCARPACCIO MED FETAOSTKRÄM








Rödbetscarpaccio med fetaostkräm
(4portioner)

10-15 rödbetor
1/2 paket fetaost
3 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
ruccola
1 avocado
1/2 röd grapefrukt
olivolja
senap
honung
solrosfrön

Gör så här:
1. Skär av blasten och tvätta rödbetorna, koka dem i ca 40 minuter.
2. Blanda smulad fetaost, pressad vitlök, créme fraiche, lite olivolja och salta och peppra. Låt stå i kylen en stund.
3. Blanda saft från den röda grapefrukten, olivolja, senap och honung till en vinägrett. Salta och peppra.
4. Rosta solsosfrön i en torr, het stekpanna. Lägg dem sedan att svalna och salta.
5. När rödbetorna är färdigkokta, skölj dem i kallt vatten och ta av skalet med händerna. Låt dem svalna.
6. Skär rödbetorna så tunt det går och lägg skivorna på ett fat. Droppa över vinägretten och lägg en knippe ruccola i mitten tillsammans med bitar av avocado. Klicka sedan fetaostkrämen på toppen. Strö över solrosfrön.

Jättegott!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar