Om man är trött på all julmat kanske en sallad kan smaka gott.
Sallad med lufttorkad skinka
4 pers
1 påse ruccolasallad
några basilikablad
1 melon
2 tomater
2 avocado
1 granatäpple
200 g westfalerskinka
50 g fetaost
Dressing
1/2 dl olivolja el rapsolja
1/4 dl balsamvinäger
peppar
salt
Vitlöksbröd
12 skivor vitt bröd
bregott
persilladekrydda
havssalt
Lägg ruccolasallad på ett stort fat eller vid skål. Skär melonen i klyftor och ta bort skalet. Placera klyftorna på ruccolasalladen. Gör likadant med avocadon. Dela tomaterna i klyftor och lägg dem mellan melon- och avocadoklyftorna. Placera sedan skivorna av westfalerskinka på salladen. Smula över fetaosten. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Strö dem över salladen. Toppa salladen med några basilikablad. Blanda sedan alla ingredienser till dressingen. Lägg brödskivorna på en plåt. Bred bregott på skivorna. Strö över persilladekrydda och havssalt. Rosta skivorna i ugnen på 225 grader cirka 5 minuter. Häll över dressingen och servera salladen med vitlöksbrödet.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar