onsdag 27 april 2011

DRUVKRÄM




Samma kväll som vi åt scones, åt vi även en kräm gjord av vindruvor. Jag hade aldrig lagat det tidigare. Smaken påminde en del om rabarberkräm. Man fick verkligen sommarkänslor när man åt den här vindruvskrämen.

Druvkräm
4-5 portioner

Ca 500 g kärnfria vindruvor
4 dl vatten
1/2 dl socker
3 msk potatiskmjöl

Gör så här:
1. Skölj vindruvorna i kallt vatten och mixa dem med lite av vattnet i en bunke med en mixerstav.
2. Koka upp vatten och socker. Häll i vindruvsblandningen och låt koka under lock på svag värme i 10-15 minuter.
3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen.
4. Häll i redningen i en stråle, rör under tiden.
5. Låt krämen koka upp.
6. Häll krämen i en skål och strö över lite socker så bildas inget skinn på ytan.

Servera krämen avsvalnad med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar