Lime har blivit något av ett tema här hemma denna vecka. :) I påskhelgen bakade jag Key lime pie. Jag hittade receptet i Leilas bok One more slice. Key lime pie kommer från Key West, en halvö utanför Miami i USA. En väldigt god och fräsch paj iallafall, som påminner litegrann om cheesecake. Kanske något att baka idag när det är valborg?
Key lime pie
4 små pajer
Kexbotten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
4 ekologiska äggulor
Skal och saft av 5 limefrukter (jag hade bara 4 och det räckte bra)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
4. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
5. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en sil och släng skalen.
6. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.
Lycka till!
ser verkligen gott ut!
SvaraRadera