söndag 22 september 2013

INDISK KIKÄRTSGRYTA




Indisk kikärtsgryta
(4 portioner)

Ingredienser
800 g kikärtor på burk
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 st gröna paprikor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk hel kummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk koriander
1 burk hela tomater
2 msk pressad citronsaft
1⁄2 tsk salt

Gör så här:
Häll upp kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar