onsdag 11 september 2013

LINSSOPPA






I helgen blev det linssoppa till middag. Den blev väldigt god med lite asiatisk touch.


Linssoppa
(4 portioner)

1 gul lök
2 morötter
2 1/2 tsk röd currypaste
2 msk olja
2 dl röda linser
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
8 dl vatten
1 kruka koriander
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk asiatisk fisksås
1/2 tsk salt
färsk koriander till garnering

Gör så här:
1. Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar.
2. Fräs lök och currypaste i olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt morötter och linser, fräs ytterligare  någon minut under omrörning. Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills linser och morötter är mjuka. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare.
3. Tillsätt limejuice och fisksås, krydda med salt. Toppa med koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar