Här kommer receptet! Hämtat från Leilas bok One more slice.
Coconut swirl brownies
1 plåt/24 bitar
Browniesmet:
500 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
8 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Kokossmet:
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
6 dl kokosflingor
4 äggvitor
1/2 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kako, sirap och salt.
4. Rör ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.
5. Gör kokossmeten: Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och socker.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör.
7. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut kokossmet över den.
8. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan.
9. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
10. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar