söndag 22 maj 2011

GODA BAGUETTER






I fredags kväll bakade jag baguetter. Här kommer receptet!


Goda baguetter

(4 st)


25 g jäst

5 dl vatten

1 msk salt

2 msk olivolja

13 dl vetemjöl



1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.

2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.

3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.

4. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.

5. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar