torsdag 19 maj 2011

RECEPT PÅ EN SMARRIG PIZZA






Här kommer receptet på pizzan vi bakade. Vi gjorde två sorter på samma plåt. Ett litet tips om man har olika smak. :)

Pizza
(En långpanna)

Deg:
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
4 msk olja
6-7 dl mjöl
1 nypa salt

1. Blanda ut jästen i vattnet.
2. Häll i olja och salt, arbeta därefter in mjölet.
3. Låt jäsa under duk i kylskåp i ca 8 timmar.
4. Baka sedan ut degen på en plåt.

Tomatsås:
400 g krossade tomater (en burk)
2 vitlöksklyftor
Färska kryddor t ex basilika, timjan, oregano.
Pizzakrydda
Salt
Peppar

1. Riv vitlöken och blanda med krossade tomater.
2. Hacka kryddorna och häll i.
3. Låt stå ca en timme.

Fyllning ena halvan:
Stekt, kryddad köttfärs
Lök
Paprika
Mozzarellaost
Riven hårdost (någon man gillar)

Fyllning andra halvan:
Färska champinjoner
Lök
Tomater
Mozzarellaost
Riven hårdost (någon man gillar)
Prosciutto (läggs på efter gräddning)
Ruccola (läggs på efter gräddning)

1. Bred ut tomatsåsen över den utbakade degen.
2. Lägg den rivna hårdosten över tomatsåsen.
3. Lägg sedan den stekta köttfärsen på ena halvan.
4. Lägg sedan skivad paprika och lök över köttfärsen, avsluta med skivad mozzarella.
5. Skiva champinjoner, tomater och lök och lägg på den andra halvan.
5. Avsluta med skivad mozzarella.
6. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15 minuter.
7. Tag ut pizzan ur ugnen, låt svalna i någon minut.
8. Lägg därefter prosciutto och ruccola över den andra halvan.
9. Ät och njut!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar