måndag 6 februari 2012

PAJ MED BACON, TOMAT, ÄPPLE OCH PHILADELPHIAOST




Paj med bacon, tomat, äpple och philadelphiaost
(4 portioner)

Botten:
3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
1 paket bacon
1 tomat
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 äpple
2 dl créme fraiche
100 g philadelphiaost
3 ägg
2 dl riven ost
provencalsk krydda
rosmarin
salt
peppar

Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till pajdegen, låt vila i kylen en stund.
2. Skär bacon och stek i stekpannan.
3. Blanda créme fraiche, philadelphiaost, ägg, riven ost, salt, riven vitlök och peppar.
4. Skär tomat och äpple i skivor och rödlöken i små tärningar.
5. Tryck ut degen i en pajform och strö över bacon, lök och tomatskivorna.
6. Krydda med provencalsk krydda och rosmarin.
7. Häll över crémefraicheblandningen och grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

Servera med en sallad och gärna lite flytande honung på pajen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar