När vi var på Visingsö hos Emilia och Edvin bjöd de på en jättegod kycklingrätt. Jag fick receptet av Emilia och lagade maträtten hemma i helgen.
Kalaskyckling
( 4 portioner)
600 g kycklingfilé
25 g smält smör
2 msk kinesisk soya
Sås
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
1 msk soya
1/2 msk dragon
2 tsk kycklingfond
1 burk creme fraiche
stekskyn från kycklingen
Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, pensla rikligt med smör och soya.
2. Grädda i 200 grader, 25 minuter.
3. Koka ihop grädde med senap, soya, dragon och fond, vispa i creme fraiche.
4. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar och lägg ner i såsen tillsammans med skyn.
5. Låt puttra ihop några minuter, smaka av. Strö över persilja.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Mmm, ser gott ut! :)
SvaraRaderaOj så mycket gott du delar med dig av! Vi äter ju bara "det gamla vanliga" hela tiden :-) men nu blev jag riktigt inspirerad till att få till något nytt!
SvaraRadera