Vi har bestämt att vi ska äta vegetarisk mat i september. Inte helt vegetariskt för vi äter fortfarande fisk en gång i veckan, men inget kött alltså.
Första dagen lagade jag vegetarisk lasagne. Det blev riktigt gott!
Vegetarisk lasagne
(4 portioner)
200 gram färska lasagneplattor
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 burk(ar) hela tomater
450 gram tinad fryst spenat
250 gram keso naturell
150 gram riven ost
2,5 dl mjölk
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk oregano
1 krm muskotnöt
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt 1 burk hela tomater, ½ tsk oregano, ½ tsk basilika, 1 krm muskot, 2 krm svartpeppar och ½ tsk salt. Låt såsen puttra i 10 min.
3. Sila av vattnet från den tinade spenaten och blanda med 2/3 av den rivna osten och 250 gram keso. Krydda med 1 tsk salt och 3 krm svartpeppar.
4. Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt lite mer.
5. Klipp lasagneplattan i bitar som passar din form. Gärna så att du får 6 st plattor. Lägg först ett lager tomatsås i botten av formen, varva sedan ostblandning, plattor och tomatsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor. Häll över 2½ dl mjölk och toppa med resten av den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar