torsdag 23 juni 2011

BRÖDRECEPT





Nyttigt och smidigt bröd
1 form

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell youghurt
3 msk honoung
1 st äpple
2 msk blandade frön till topping

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom fröna som ska strös på brödet.
3. Rör sedan ner youghurt och honung.
4. Riv i äpplet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.
6. Strö på fröna.
7. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett- är det torrt så är brödet klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar