måndag 20 juni 2011

SCONES






Här kommer recept på scones. Här har vi använt ljust dinkelmjöl, man kan även använda grövre mjöl, om man vill.

Scones med müsli
(8 bitar)

4,5 dl dinkelmjöl el vetemjöl
1 dl müsli (gärna med torkad frukt)
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
60 g smör
2 dl filmjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna och smula sedan ihop dem med smöret till en grynig massa.
3. Rör sist ner filmjölken.
4. Forma degen till två runda kakor som läggs på smord plåt eller bakplåtspapper.
5. Platta ut dem så de blir ca 1,5 cm tjocka. Skär dem i fyra rutor var och nagga med en gaffel.
6. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar