fredag 23 december 2011

JULSTJÄRNOR








Julstjärnor äter man i Finland på julen och de är enkla att baka. Man behöver frysta smördegsplattor och plommonsylt. Vi har inte hittat plommonsylt här i Sverige, så Johannes brukar koka egen sylt av torkade plommon. Man bara lägger plommon och lite vatten i en gryta och låter det koka ett tag.

Julstjärnor

Smördegsplattor
Plommonsylt
Florsocker

Gör så här:
1. Låt smördegsplattorna tina, kavla sedan ut dem något.
2. Skär dem i fyrkantiga, lika stora delar. Skär sedan ett snitt i varje hörn och vik inåt så de bildar en stjärna.
3. Lägg plommonsylt i mitten.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
5. Låt svalna något och sikta över florsocker.

Julstjärnorna är godast att äta när de är nygräddade och fortfarande lite varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar