Mina föräldrar har plockat massor med lingon i år. Jag fick tre liter av dem. Två liter har jag fryst in och en liter kokade jag sylt av tillsammans med lingon från förra året, som jag redan hade i frysen. Så gott att ha på gröten och till mat. Jag gillar även att ha lingonsylt i filen.
Lingonsylt
1 kg (ca 1 3/4 liter) lingon
2 dl vatten
6 dl (ca 500 g) socker
Gör så här:
1. Rensa och skölj ev bären.
2. Koka dem med vattnet 5-10 minuter. Tag bort ev skum.
3. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det är löst.
4. Ös upp sylten i rena, varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.
Det är så mycket godare med hemkokt sylt än köpt. Och det går supersnabbt att göra.
Din syster har oxå hjälpt till att plocka!!
SvaraRaderaVilken fin höstbalkong! Där skulle jag gärna sitta! Kram från Gran Canaria
SvaraRadera