lördag 10 september 2011

LINGONSYLT



Mina föräldrar har plockat massor med lingon i år. Jag fick tre liter av dem. Två liter har jag fryst in och en liter kokade jag sylt av tillsammans med lingon från förra året, som jag redan hade i frysen. Så gott att ha på gröten och till mat. Jag gillar även att ha lingonsylt i filen.

Lingonsylt

1 kg (ca 1 3/4 liter) lingon
2 dl vatten
6 dl (ca 500 g) socker

Gör så här:
1. Rensa och skölj ev bären.
2. Koka dem med vattnet 5-10 minuter. Tag bort ev skum.
3. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det är löst.
4. Ös upp sylten i rena, varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.

Det är så mycket godare med hemkokt sylt än köpt. Och det går supersnabbt att göra.

2 kommentarer:

  1. Din syster har oxå hjälpt till att plocka!!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin höstbalkong! Där skulle jag gärna sitta! Kram från Gran Canaria

    SvaraRadera