fredag 28 september 2012

AVOCADOSOPPA MED RÄKOR








Avocadosoppa
(4 portioner)

3 dl hönsbuljong
2 dl vitt matlagningsvin
1/2 röd chili, delad och urkärnad
2 vitlöksklyftor, skivade
3-4 svartpepparkorn
1 lime, pressad
3 avocado
100 g mascarponeost
2 msk olivolja
200 g räkor
4 kvistar dill
salt
peppar

Gör så här:
1. Koka upp hönsbuljongen med vin, vitlök, chili och svartpeppar. Låt koka ca 10 min och kyl sedan buljongen.
2. Dela avocadon och ta bort kärnan. Skär en halva i mindre tärningar och lägg i en skål.
3. Skär resterande avocado i grova bitar och mixa den slät med den kalla buljongen och mascarponeosten. Smaka av med salt, peppar, olivolja och limejuice.
4. Hacka dillen och rör ner den med räkorna i den tärnade avocadon.
5. Lägg räksalladen i den kalla soppan.

Soppan blev riktigt god, men väldigt mäktig. Jag tror den passar bättre som förrätt i mindre mängd, än som huvudrätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar