Färsk pasta är smidigt att laga! Det blir ju dessutom mycket godare än vanlig pasta. Jag kokade ihop en enkel pastasås av tomater och serverade till pastan. Här är receptet:
Pastasås av tomater
(4 portioner)
2msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 färska tomater
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 sardeller
basilika
paprikakrydda
1/2 chilifrukt
3 msk matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande honung
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och stek dem i olivolja i en gryta.
2. Hacka tomaterna och lägg dem i grytan tillsammans med finhackade sardeller.
3. Ringla över honungen, paprikakrydda och basilika. Salta och peppra.
4. Häll i matlagningsvinet. Låt puttra en stund.
5. Häll i de krossade tomaterna. Låt puttra en stund till.
6. Häll till sist i grädden.
Servera tillsammans med nykokt färsk pasta och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar