lördag 19 november 2011

RISOTTO








Risotto
(4 portioner)

4 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl svamp
1 dl parmesanost
örtsalt
svartpeppar
4 små tomater
Basilika
Rivet skal av en citron

Gör så här:
1. Hacka löken och vitlöksklyftorna och fräs dem i lite olja i en kastrull. Tillsätt ris och svamp och rör om.
2. Häll på lite buljong och låt den koka in under omrörning. Fortsätt att tillsätta lite buljong i taget och låt den sugas upp innan mera hälls på.
3. Rör om så det inte bränner i botten. Det ska bara småputtra. Mer buljong kan behövas beroende på hur mycket riset och svampen suger upp.
4. Efter 18 minuter ska riset vara mjukt men fortfarande ha lite tuggmostånd och risotton bör ha en krämig konsistens.
5. Tillsätt parmesanosten, blanda och låt den smälta samman med risotton. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
6. Garnera med tomater och basilika eller bladpersilja. Toppa med lite extra riven parmesan och rivet citron- eller limeskal.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar