Gott och enkelt bröd
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter eller solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
4. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
2. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
4. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar