torsdag 11 oktober 2012

RECEPT PÅ FLÄSKFILÉ MED PARMESANOST




Här kommer receptet på fläskfilén:

Fläskfilé med parmesanost
(Ca 3 portioner)

1 fläskfilé
vitlök
salt 
peppar
parmesanost
olivolja
chili
4 potatisar
3 morötter
1 gul lök
balsamico

Gör så här:
1. Skär små snitt i fläskfilén och sätt små vitlöksbitar i köttet
2. Salta  och peppra och stek köttet runt om i en stekpanna
3. Lägg köttet i folie och stek klart det i ugnen (200 grader ca 15 minuter)
4. Skala morötterna och skär morötterna i stavar och potatis och lök i klyftor
5. Häll på olivolja och salt och peppar
6. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter
7. Hyvla bitar av parmesanosten och blanda med olivolja och pressad vitlök. 
8. Häll i hackad chili, salta och peppra.
9. När köttet är klart, skär det i skivor och lägg det ovanpå rotfrukterna på en tallrik.
10. Lägg sedan parmesanoströran på köttet och ringla över lite balsamico

Servera med en god sallad och t ex bearneaisesås. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar