Här kommer ett recept på en helgmiddag med smak av höst. Jag lagade detta förra helgen och det blev väldigt gott.
Rostade rödbetor med bacon, kantareller och fetaostkräm
6 st rödbetor
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt
peppar
1 paket bacon
kantareller
solrosfrön
pumpafrön
1 skiva grovt bröd
Ruccolasallad
Fetaostkräm
1/2 paket smulad fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
provencalisk krydda
honung
olivolja
salt
peppar
Vinägrett
Olivolja
Balsamvinäger
Citron
Dijonsenap
Honung
Salt
Peppar
Gör så här:
1. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor
2. Lägg dem i en form. Skär löken i klyftor och lägg i, riv sedan vitlök och lägg i.
3. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
5. Medan rödbetorna är i ugnen, blanda alla ingredienser till fetaostkrämen.
6. Rosta solrosfrön och pumpafrön i en torr, het stekpanna. Salta sedan innan de svalnat.
7. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
8. Skär bacon i små bitar, stek dem tills de blir knaprig och låt rinna av på ett hushållspapper.
9. Stek sedan kantarellerna.
10. Häll lite olivolja, salt och peppar på den grova brödskivan och rosta i ugnen några minuter.
11. Skölj Ruccolan och låt rinna av.
12. När rödbetorna är klara är det dags att lägga upp allt.
13. Lägg ruccola på en tallrik, lägg sedan rödbetor på salladen.
14. Strö över bacon, kantareller, rostade frön och ringla sedan över vinägretten.
15. Lägg en klick fetaostkräm i ena hörnet av tallriken. Skär brödet i sneda skivor och lägg bredvid maten.
Supergott!
rekommenderas verkligen.
SvaraRadera