måndag 10 oktober 2011

VARDAGSMENY 1: RAGGMUNKAR










Jag tänkte att jag skulle lägga ut några blogginlägg med tips på god vardagsmat. Meny nr 1 blev raggmunkar. De är enkla att göra, dock tog det ganska lång tid att steka dem. Jag gjorde åtta portioner, eftersom jag ville att det skulle räcka till matlådor att ta med till jobbet. Här kommer receptet:

Raggmunkar
(4 portioner)

2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8 vinterpotatisar

Gör så här:
1. Mät upp mjöl och salt.
2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet.
3. Vispa i resten av mjölken och ättet.
4. Skala potatisen och reiv den sedan fint.
5. Blanda genast i den rivna potatisen i smeten, så att den inte mörknar.
6. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna.
7. Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka) eller som stora plättar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar